Nieuws
21 september 2006 - Ron Smeets

Complete bijbel op mobiele telefoon

Zuid-Afrikaanse gelovigen die het even niet meer weten of het licht kwijt zijn kunnen vanaf nu hun mobiele telefoon als spirituele coach gebruiken.

Eén SMSje is voldoende en de mobiele beller ontvangt van de ‘Bible Society’ het complete oude en nieuwe testament, inclusief een ingebouwde zoekmachine, als applicatie op zijn GSM, PDA of Smartphone.

De kosten voor het downloaden liggen rond de 5 Euro. De initiatiefnemers hopen dat de mobiele versie van de bijbel vooral bij jongeren aan zal slaan en hen zo op het juiste, christelijke, pad houdt of brengt.

Dat is een vrome gedachte dus ga ik er maar van uit dat de Bible Society, als het een doorslaand succes wordt, de eventuele winst wel aan een goed doel zal schenken, toch?!Gerelateerde links:
Telecom netwerk Vaticaan prooi voor nonnen
Biechten per SMS
Bijbel in SMS vorm
Mariaverschijning vastgelegd op mobieltjes
Ringtones moeten orgel redden
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.