Nieuws
10 juni 2013 - Redactie MobileCowboys

Compleet nieuwe iOS 7 aangekondigd op WWDC

Apple heeft zoals verwacht op het WWDC 2013 het nieuwe iOS7 aangekondigd en dat gaat een hele nieuwe ervaring worden. Het ontwerpteam van Apple heeft namelijk een compleet nieuwe look en feel ontworpen maar ook zijn er een aantal nieuwe mogelijkheden toegevoegd.

Sir Jonathan Paul "Jony" Ive sinds kort ook verantwoordelijk voor het design van iOS en heeft in iOS 7 een compleet nieuwe schil voor het mobiele OS van Apple ontworpen. Er is niets meer terug te vinden van het huidige OS, alles is volledig vernieuwd, het nieuwe OS is ontdaan van 3D elementen alles is plat geworden, toch zit er één 3D effect in, de iconen komen door het parallax ontwerp los van de achtergrond en als je het toestel beweegt, doet de achtergrond dat ook.
Apple%20iOS%207
De belangrijkste vernieuwingen zitten in het Control Center, het Notification Center, Multitasking, de Camera, Foto's, Airdrop, Safari, Siri en iTunes Radio.
controlcenter2
Het Control Center komt met één swipe te voorschijn om wifi, bluetooth, airplane mode, de helderheid van het scherm te regelen en jawel, de LED aan te zetten om te gebruiken als zaklamp.
notificationcenter1
Het Notification Center toont gemiste emails en telefoongesprekken maar ook de agenda zijn gelijk zichtbaar door een swipe naar beneden ook zichtbaar vanuit het lock screen.
multitasking1
Het Multitasken komt tevoorschijn door twee keer op de home knop te drukken, dat is niet nieuwe, wel nieuw is dat het iOS  bijhoudt welke apps je het meest gebruikt en zet deze vooraan maar update deze ook voordat je ze open maakt. Sluiten van de apps doe je door de app naar boven te swipen. (waar hebben we dat eerder gezien?)
camera
De Camera heeft filters gekregen en crop presets, zo kan je heel makkelijk een vierkante foto maken die gebruikt worden voor Instagram.
photos_moments
De Foto's app is gericht op collecties, momenten en jaren waarin je heel makkelijk foto's en video's kan terugkijken die je bijvoorbeeld tijdens een reis gemaakt hebt. Daarnaast kan je via iCloud photo sharing de foto's delen.
airdrop
Met Airdrop deel je foto's, video's en contacten draadloos met andere iOS toestellen. Airdrop gebruikt wifi en bluetooth en verzend de bestanden beveiligd. Deze mogelijkheid van delen is geschikt voor iPhone 5 of hoger, 4e generatie iPad, iPad mini en iPod touch.
safari_tab_screen
Ook de webbrowser Safari is vernieuwd waarbij de focus ligt op het consumeren van de content. Een nieuwe Tab view toont welke tabbladen er open staan in de browser. Het delen van links via Twitter kan met 1 druk op de knop en dat geld ook voor de Reading list om artikelen later nog eens terug te lezen.
siri_twitter_screen
De nieuwe Siri krijgt naast de nieuwe look ook de mogelijkheid om dmv stemcommando's de voice mails op te roepen, gemiste telefoon gesprekken terug te bellen. Sneller antwoord geven en zoeken in Bing, Wikipedia en Twitter. Ook kan iTunes Radio bediend worden met Siri.
itunesradio_history
Over iTunes Radio gesproken dat is de nieuwe manier van muziek luisteren via het populaire iTunes. iTunes Radio is een radiodienst die persoonlijke radiostations aanraadt op basis van de muziekvoorkeuren van de gebruiker.
In de promo video zijn een aantal van de nieuwe onderdelen en het nieuw iOS 7 te zien.

Maar er is nog meer, om een goed beeld daarvan te krijgen is Apple zo 'aardig' is geweest om alle highlights op een special webpagina samen te brengen. Er zijn overigens geen nieuwe iPhone of iPad toestellen aangekondigd tijdens de keynote presentatie, wel werd er een nieuwe MacPro en nieuw MacBook Air aangekondigd.
iOS 7 zal ergens in de herfst beschikbaar komen voor iPhone 4 en later, iPad 2 en later, iPad mini, en 5e generatie iPod touch.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl