Nieuws
30 december 2005 - Ron Smeets

Compleet brandstofcel systeem van Jadoo

Brandstofcel accu's kunnen wel eens erg populair gaan worden in de komende jaren. Het gemiddeld aantal gadgets per hoofd van de bevolking blijft maar stijgen, evenals het stroomverbruyik per gadget.

Natuurlijk gaan ook de 'conventionele' Li-Ion accu's steeds langer mee, maar die, zo schreven wij al eerder, komen langzaam aan het eind van hun technologische mogelijkheden. Alternatieven zoals zonnecel laders zijn er wel, maar, op een enkele uitzondering na, zijn die nog niet echt portable.

Jadoo introduceert op de CES van volgende week een compleet brandstofcel systeem, de NABII, dat iedereen thuis kan gebruiken, inclusief 'vulstation', accu's en adapters voor aansluiting op onze mobiele gadgets.

De accu's leveren, afhankelijk van het model, 275 of 130 Watt vermogen en zijn binnen 1 a 2 uur op te laden in het bijbehorende Refill Station. Wat mij wel enigszins verbaast is het gemak waarmee Jadoo spreekt over het feit dat de brandstof voor de accu's, industrieel Waterstof, schijnbaar overal vrij te koop is. Dat lijkt mij wat onwaarschijnlijk.Gerelateerde links:
GSM's met methanol batterij op komst
Power to our gadgets!
GSM voor de jaren '10 en daarna...
Lang leven batterij cruciaal
De GSM zonnecel accu die op een GSM lijkt
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.