Entertainment
18 november 2006 - Ron Smeets

Compaq laptop voor nog geen 100 dollar

Gisteren avond hadden we het bericht over een Playstation 3 die kort nadat de eerste exemplaren in de Amerikaanse winkels verschenen waren voor 9000 dollar op eBay verkocht is.

Zojuist kom ik een berichtje tegen waarin zo ongeveer het tegenovergestelde gaat gebeuren. Circuit City, zeg maar een Amerikaanse MediaMarkt, heeft aangekondigd dat men op 'Black Friday' een aanbieding heeft om voor $99,99 een Compaq Laptop te kopen.

De laptop is qua specs helemaal niet verkeerd met een 15 inch TFT display, Intel CeleronM 420 processor, 512 Mb intern geheugen, WLAN en een 60GB harddisk.

Er zit wel een klein addertje onder het gras. Je moet er een mobiel abonnement van Vonage bijnemen, maar dat staat in de kleine lettertjes. Zonder abo kost de laptop $299,99, maar ook dat is nog spotgoedkoop natuurlijk.

'Black Friday' is in de VS traditioneel de dag dat winkels de meeste omzet maken omdat vrijwel iedereen vrij heeft (na de Thanksgiving viering op donderdag) en de kerstinkopen beginnen.Gerelateerde links:
PlayStation 3 voor $9000 op eBay verkocht
Laptop van 300.000 euro van Nederlandse bodem
100 dollar Laptop gespot
Diamanten laptop van Tulip
Laptop prijzenoorlog in de VS
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.