Geruchten
27 juni 2011 - Ron Smeets

Compal gaat de eerste Windows Phone Nokia's maken

Als de bronnen van DigiTimes het bij 't juiste eind hebben, dan worden de eerste Nokia Windows Phone toestellen die in Q4 van dit jaar op de markt moeten gaan komen door het Taiwanese Compal gemaakt.

Dat bericht werd door de Taiwanese nieuws site 'verborgen' in een artikel over het feit dat Compal haar verwachtingen voor dit jaar naar beneden moest bijstellen.

Oorspronkelijk zou Compal dit jaar zo'n 6 miljoen toestellen gaan uitleveren, maar dat aantal is inmiddels, door veranderde strategie en verwachtingen van een aantal van haar klanten, verlaagd naar 4.5 miljoen. Verderop in het bericht staat te lezen dat DigiTimes van 'bronnen uit de industrie' vernomen heeft dat Compal ook een deal gesloten heeft voor de productie van Windows Phone toestellen van Nokia. Of dat de Nokia Sea Ray zal zijn werd er niet bij vermeld, maar die kans lijkt redelijk groot. We zullen zien.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.