Geruchten
10 oktober 2015 - Ron Smeets

Compacte OnePlus smartphone gespot Afbeeldingen en specs duiken op bij de FCC

OnePlus geeft komende week (12 oktober) een presentatie in India waar de fabrikant naar eigen zeggen een grote stap vooruit zal zetten. Bijzonder is dat de geruchten juist al een tijdje spreken over de komst van een kleinere OnePlus smartphone.

De afbeeldingen en specs die enkele uren geleden via de website van de FCC opgedoken zijn lijken die geruchten te bevestigen. Al is natuurlijk nog niet bekend of de presentatie van OnePlus inderdaad over dit toestel zal gaan.

Hoe dan ook, de OnePlus die op de afbeeldingen hieronder te zien is, is iets kleiner dan de huidige OnePlus 2 en heeft volgens de FCC documentatie 4G support, WiFi, en een 1.9 GHz processor . De afmetingen van het toestel zijn op de eerste foto hieronder enigszins te zien. Er ligt namelijk een liniaal langs. De 'kleinere' OnePlus meet zo'n 145 x 68 millimeter.

Veel meer is verder nog niet bekend van deze OnePlus smartphone, maar de kans is heel groot dat ook die niet vrij in de winkel verkocht gaat worden. Tenzij dát natuurlijk het grote nieuws is dat OnePlus komende week gaat onthullen: geen 'kopen op uitnodiging' meer. Vooralsnog lijkt dat echter nog niet te gebeuren aangezien er weer een zogenaamd 'vrij verkoop uurtje' gepland staat voor binnenkort. Niet geheel toevallig op dezelfde dat in India iets nieuws onthuld wordt.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.