Toestellen
14 mei 2012 - Ron Smeets

Compacte ALDI Wolfgang 2.8; Android voor 99 Euro

De Wolfgang Android smartphones die de ALDI de afgelopen weken in haar winkels verkocht heeft krijgen over het algemeen bepaald geen goede kritieken. De 4.3 inch versie heeft nogal wat technische problemen, als hij al verkrijgbaar is want de voorraden zijn, typisch ALDI, zeer gering.

Toch weerhoudt dat de supermarktprijsvechter er niet van om deze week nog een Wolfgang uit te brengen. Dit keer betreft het 't ultragoedkope 2.8 inch model, de Wolfgang AT-AS28D. Die krijgt een prijskaartje van slechts 99 Euro.

Voor dat geld krijg je een Android 2.3 (Gingerbread) toestel met een 650MHz processor, 512MB RAM, een 2.8 inch QVGA (320 x 240) touchscreen display, dual sim support, een 3.2 megapixel camera (achterkant) en een VGA versie op de voorzijde. Verder heeft deze Wolfgang ook WiFi, GPS, Bluetooth en een microSD geheugenkaart gleuf voor maximaal 32GB extra opslagcapaciteit.

Bepaald geen verkeerde specs voor een Android smartphone die nog geen 100 Euro kost. ik zou, gezien de problemen met die andere Wolfgang, wel even afwachten hoe dit toestel presteert voordat ik zou besluiten mijn beurs te trekken hiervoor. 

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.