Accessoires
26 juni 2009 - Ron Smeets

Communicatie tent op zonne-energie

Het is niet de eerste keer dat Orange op het Glastonbury festival met een milieuvriendelijke 'telefoonlader' op de proppen komt. In 2007 zagen we al deze mini windmolen.

Dit jaar komt de Telco met een communicatie tent op zonne-energie. De zonne-panelen zijn verwerkt in het dak van de tent en leveren, bij voldoende zonlicht, genoeg energie voor de verwarming, verlichting, mobiele communicatie (waaronder ook een WiFi Hotspot) en het opladen van gadgets.

Als het aan Orange ligt hoef je voor het opladen van je mobieltje niet eens een kabeltje mee te nemen. Dit zou moeten gaan werken op basis van electromagnetische energie. Ofwel, draadloos opladen. Geen toekomstmuziek hoor want hier bestaan al enkele prototypes van. Natuurlijk moet je mobieltje (en diens accu) daar wel geschikt voor zijn. Hoe dan ook, deze tent en zijn functies is een bijzonder cool, en groen, concept. Zo eentje wil ik ook wel in mijn achtertuin zetten, of meenemen op vakantie ;-) Orange-Solar-Tent

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.