Accessoires
07 januari 2006 - Ron Smeets

Commodore gadgets vallen tegen

Als we de eerste berichten over Commodore's nieuwe gadgets mogen geloven, dan vallen die zwaar tegen. Bovendien is er nog niets te zien van de GameConsole die de concurrentie zou moeten aangaan met de XBox 360.

Op de CES hebben enkele bezoekers kunnen 'spelen' met de Navigator waar wij eerder ook al over schreven in onze post over de aanstaande Commodore releases.

In de praktijk lijkt de Navigator nog niet helemaal bug-free, wat voor een groot deel toch wel te danken is aan de crappy Windows CE versie die erop draait. Verder is ook het scherm niet wat men er van zou mogen verwachten, slecht verlicht en nauwelijks leesbaar.

Daarnaast showt Commodore in Las Vegas ook een nieuw mediacenter, de Mediabox, (foto na de 'lees meer') die voor minder dan 500 dollar op de markt moet komen. Qua features verder een redelijk standaard apparaat met Dolby 5.1, 160GB HD, WiFi, DVD speler en een Embedded XP versie als OS.

Het, tot nu toe, laatste nieuwtje van Commodore is een mediazuil, ofwel de MediaTower zoals ze die in Zuid Afrika al op verschillende plaatsten hebben weggezet. Voorbijgangers kunnen hier hun GSM, MP3 of andere Multi Media Players op aansluiten (via WiFi, Bluetooth, diverse memory cards of USB) en muziek, ringtones, wallpapers, films, games etc. etc. downloaden. Kortom een 'hardware' versie van Jamba!

Hopelijk komt Commodore voor het einde van de CES nog met een echte en Commodore-waardige primeur op de proppen, want dit verdient de uitvinder van de home computer toch niet...

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.