Nieuws
22 augustus 2005 - Ron Smeets

Commercials op GSM via Bluetooth

Klanten die op Heathrow bij de Virgin balie staan te wachten kunnen op hun GSM bestookt worden met reclames van o.a. de nieuwe Range Rover.

De commercials worden via Bluetooth uitgezonden naar elke telefoon die binnen het bereik van het zendstation komt en Bluetooth aan heeft staan.

Volgens Maiden Group, een van de initiatiefnemers, zijn GSM's een ideaal medium om de commerciele aandacht van potentiele kopers te trekken. Daar zal niet iedereen het mee eens zijn, denk ik.

Eerder berichtten wij al over een vergelijkbaar initiatief bij New Yorkse bioscopen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.