Geruchten
25 mei 2015 - Ron Smeets

Codenaam van Android M wordt mogelijk Macademia Nut Cookie Na ijs, chocolade, snoepjes en lollies nu weer terug naar de 'deeglekkernijen'?

De kans bestaat dat Google na honing, ijs, snoep, chocolade en lollies weer een koekjesnaam bedacht heeft voor de volgende versie van het Android OS. Online is namelijk de (code)naam van Android 'M' opgedoken. In forum meldingen van het AOSP wordt de afkorting 'MNC', in combinatie met 'dev', al vermeld en dat zou, volgens de geruchten, staan voor Macademia Nut Cookie.

De vraag is nu natuurlijk of dit ook de officiële naam van Android M zal worden. Dat is nog allerminst zeker. Bij vorige versie bleek de codenaam uiteindelijk ook af te wijken van de officiële naam. Zo stond KitKat eerder bekend als Key Lime Pie en luidde de codenaam van Lollipop tot de onthulling 'Lemon Merengue Pie'.

Hieronder staan de linkjes naar de twee vermeldingen. Het is even zoeken op die pagina's maar uiteindelijk vind je deze twee quote's:

"Moving to mnc-dev; will cherry pick back to AOSP later"

"Could you also make this change in mnc-dev branch?"

We zullen het wel zien. Wellicht over enkele dagen al wanneer de Google I/O conferentie van start gaat. Agenda items met betrekking tot Android M werden daar al eerder (even) gespot.

Bron: AOSP (1), AOSP (2), via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.