Nieuws
03 oktober 2011 - Ron Smeets

CNN: "Nokia betaalt ontwikkelaars voor Windows Phone Apps"

CNN maakt melding van het feit dat Nokia, in een poging om de kans op succes voor Windows Phone te vergroten, besloten heeft om Applicatie Ontwikkelaars te belonen als zij Windows Phone Apps gaan bouwen.

De beloning varieert van promotie van de applicaties, installatie op nieuwe toestellen en betalingen aan ontwikkelaars als tegemoetkoming van de kosten.

In een reactie aan CNN liet Nokia weten dat de fabrikant inderdaad, net als men dat in het verleden ook al deed (met Symbian ontwikkelaars) verschillende programma's heeft waarbij ontwikkelaars ondersteund worden op het gebied van de marketing en incentives (geldelijke beloningen). Sommige van die programma's worden zelfs in samenwerking met Microsoft bedacht en uitgevoerd, aldus Nokia. Microsoft zelf gaf (nog) geen reactie op de bevindingen van CNN en de uitspraken van Nokia.

Op zich is het niet zo gek dat Nokia en Microsoft deze vorm van beloning inzetten bij hun pogingen om Windows Phone tot een succes te maken. Apps zijn daarbij een belangrijke factor en de vele ontwikkelaars moeten nu eenmaal kiezen waaraan ze hun zuur verdiende centjes uitgeven. Een platform met een marktaandeel van 1.6% zal dan niet meteen als eerste keuze boven water komen drijven ;-)) Een 'bijdrage' in de ontwikkel- en marketing kosten kan dan helpen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.