Entertainment
28 februari 2007 - Ron Smeets

CNN Mobile wordt nieuw leven ingeblazen

In de tijd dat WAP nog gezien werd als de volgende 'killer app' voor mobiele telefoons, 1999, lanceerde CNN haar mobiele nieuwsservice CNN Mobile.

Wappen is echter nooit dat geworden wat men er eind jaren 90 van verwachtte en zo zijn dus ook veel wap-diensten min of meer in de vergetelheid geraakt.

Nu, in 2007, ziet de toekomst van mobiele datadiensten voor audio, video en textuele diensten en -content er weer wat rooskleuriger uit, met name dankzij de groeiende beschikbaarheid van mobiele breedbandnetwerken.

CNN speelt daar handig op in door een herintroductie van haar mobiele nieuwsdienst, CNN Mobile. Gebruikers kunnen op hun mobieltje zoeken in het nieuwsarchief van de afgelopen 14 dagen met gemiddeld meer dan 2000 berichten in diverse categorien zoals business, weer, entertainment en lifestyle.

De nieuwe CNN Mobile wordt allereerst in Europa, het Midden Oosten, Afrika en Latijns Amerika geintroduceerd. De eerste adverteerder is ook al binnen: Lexus.Gerelateerde links:
Mobiele content: geen nieuwe wijn verpakken in oude zakken
Mobile internet nog nauwelijks gebruikt
Tickertape nieuwsdienst op GSM
Mobiele versie van IHT gestart
Hello! heeft eigen Wap-portaal
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.