Nieuws
20 mei 2015 - Ron Smeets

Clear View Cover kan het scherm van de Galaxy S6 (edge) beschadigen Stof en vuil tussen de cover en het scherm lijken de oorzaak

De afgelopen dagen duiken klachten op van Galaxy S6 (edge) eigenaren bij wie het scherm van het toestel bekrast geraakt is terwijl ze een origineel Clear View Cover van de fabrikant voor hun toestel gebruiken. Die hoesjes zouden er natuurlijk voor moeten zorgen dat beschadigingen uitblijven, maar schijnbaar kan stof en vuil zich op zo'n manier tussen het scherm en hoesje vastzetten dat beschadigingen ontstaan. Het betreft overigens heel oppervlakkige krasjes, maar ook die zijn vervelend om te constateren wanneer je net 700 of zelfs meer dan 850 euro voor een gloednieuwe Galaxy S6 (edge) neergeteld hebt.

Samsung heeft, bij monde van sommige afdelingen, het probleem inmiddels erkent onderzoekt de oorzaak. Ook bekijkt de fabrikant of en zo ja hoe klanten wiens toestel op deze manier beschadigd is gecompenseerd gaan worden. Bijzonder is het wel aangezien je zou mogen verwachten dat het Gorilla Glass 4 display van de Galaxy S6 een stuk sterker en 'krasbestendiger' is.

Onderstaande foto toont de oppervlakkige krasjes. Het kiekje dateert al van 6 mei en is afkomstig van een Duitse Galaxy S6 eigenaar, maar inmiddels zijn er dus heel wat meer klachten her en der opgedoken, onder andere op het forum van XDA.

Mocht jij een Galaxy S6 (edge) in combinatie met een Clear View cover gebruiken, dan is het wellicht verstandig om die even niet te gebruiken totdat meer bekend is over de oorzaak en een eventuele oplossing. Zelf heb ik helaas geen Clear View Cover bij mijn S6 edge dus ik kan het probleem niet reproduceren.

Het is de tweede keer dat de Galaxy S6 (edge) in het nieuws komt door beschadigingen op het display. Vlak na de lancering kwam het toestel zelfs bekrast en wel uit de doos.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.