Toestellen
22 februari 2006 - Ron Smeets

Clamshell voor in huis

British Telecom zal ongetwijfeld ook gemerkt hebben dat steeds minder mensen gebruik maken van vaste telefoonlijnen (duh!).

In een poging om dat gebruik weer te doen stijgen zijn ze nu op het lumineuze idee gekomen om toestellen te gaan verkopen die meer en meer lijken op mobieltjes. Niet alleen qua uiterlijk en design, maar ook qua functionalieit.

Het eerste toestel in deze 'lijn' dat nu voor zo'n 150 Euro te koop is in de BT Shop is de Zenith.

Behalve dat ie er uit ziet als een GSM, heeft de Zenith dus ook een aantal GSM functie's. Zo kun je er mee SMSen en heeft ie een SIM card reader zodat je je contacts van je GSM rechtstreeks naar je vaste toestel kunt kopieren.

Toegegeven, hij ziet er bijzonder cool uit voor een 'huistelefoon', maar of dit soort toestellen er nu toe gaan leiden dat we met z'n allen weer meer gebruik gaan maken van vaste telefoonlijnen waag ik toch zeer te betwijfelen. Volgens mij ligt de oorzaak van de verschuiving van vast naar mobiel bellen heel ergens anders.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.