Toestellen
11 oktober 2006 - Ron Smeets

Clamshell Chocolate LG KG810 vanaf nu te koop

Nog voor de zomer hadden wij hem al gespot en enkele weken geleden dook ie al in Berlijn op, de Clamshell Chocolate KG810 van LG. De Koreaanse toestelmaker meldt vandaag in een persbericht dat het toestel vanaf nu ook in Nederland te koop is. Adviesprijs: 399 Euro, zonder abonnenment.

Het persbericht:

LG Electronics introduceert met de KG810 een clamshell telefoon met minimale afmetingen en een strak zwart design. Opvallend zijn de rood oplichtende 'touch sensitive MP3 keys' die je zonder het menu door te hoeven bladeren brengen naar je MP3-files. Met behulp van de bijgeleverde stereo hoofdtelefoon kan je genieten van je favoriete muziek; bezitters van een stereo Bluetooth koptelefoon kunnen hun muziek zelfs draadloos beluisteren.

Naast een MP3-speler is het met de KG810 ook mogelijk radio te luisteren dankzij de FM-ontvanger. Het toestel is gericht op de échte muziekfreak: met de vliegmodus kan de gebruiker zelfs in het vliegtuig zijn favoriete nummers beluisteren, zonder daarmee de piloot te storen.

Het glossy piano zwart maakt de clamshell erg stijlvol. De KG810 beschikt over een intern geheugen van 128 Mb, Bluetooth en een geïntegreerde 1.3 megapixel camera met 4x digitale zoom, waarmee foto's en video's opgenomen kunnen worden. Dankzij de USB Mass Storage mogelijkheden kan de gebruiker zijn favoriete MP3-bestanden moeiteloos van PC naar telefoon overzetten en vice versa. Zo is er altijd genoeg ruimte voor je favoriete muziek. Met een dikte van nog geen 15 millimeter en een gewicht van nog geen 100 gram, is de telefoon altijd en overal makkelijk mee te nemen.

"Bij mobiele telefoons gaat het allang niet meer om alleen de communicatiefuncties," zegt B.H. Kim, CEO van LG Electronics Benelux. "Mensen identificeren zich met hun mobiele telefoon en willen daarom naast gebruikersgemak, vooral een telefoon die bij hen past. Met haar unieke design en gebruiksvriendelijke interface sluit de KG810 hier naadloos op aan, waarmee het een zeer aantrekkelijke telefoon is die veel consumenten zal aanspreken."Gerelateerde links:
Opvolger voor de Chocolate?!
Chinese namaak Chocolate
Amerikaanse Chocolate krijgt speakerphone update
Clamshell Chocolate in Berlijn opgedoken
Nog een Chololate-achtige LG op komst
Witte, Roze en Luxe Chocolate op komst
Special edition van de Chocolate II
Clamshell Chocolate van LG
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.