Nieuws
11 januari 2007 - Ron Smeets

Cisco en Apple hebben nu toch ruzie om de 'iPhone'

Aanvankelijk leek het nog allemaal koek en ei tussen Cisco en Apple nadat Steve Jobs tot de verbazing van menigeen aankondigde dat Apple's iPod GSM toch met de merknaam iPhone op de markt gaat komen.

Zoals ik gisteren ook al schreef was de overeenkomst tussen Apple en Cisco over het gebruik van de naam, eigendom van Cisco's dochter Linksys, op de handtekening van Jobs na, zo goed als rond.

Enkele uren geleden werd echter bekend dat Cisco het standpunt ingenomen heeft dat het niet tekenen van de overeenkomst door Apple, wat blijkbaar dus nog niet gebeurd is, betekent dat Cisco geen toestemming geeft aan Apple om de merknaam iPhone te gebruiken.

Het logische gevolg hiervan is dat Cisco nu dus een aanklacht heeft ingediend bij de rechtbank vanwege inbreuk op de merknaam iPhone van Cisco.Gerelateerde links:
Apple en Cisco accoord over gebruik 'iPhone' merknaam
iMobile ook niet van Apple
De iPhone is van Linksys
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.