Toestellen
13 juni 2008 - Ron Smeets

Cilindervormig toestel concept van Nokia

Echt nieuw is dit idee niet want vorig jaar zagen we al een cilindervormig toestel concept van Willcom waar zelfs al een prototype van gemaakt werd (zie afbeelding onderaan dit bericht).

Maar goed, zoals op bovenstaande afbeelding te zien is hebben de Finnen iets vergelijkbaars bedacht maar dan wel, op papier, met ruimte voor een display. Bovendien is het de bedoeling dat de Nokia Cilinder Phone ook nog open kan klappen zoals we dat kennen van onder andere de E90.

Verder is het de bedoeling dat het toestel voorzien wordt van twee User Interfaces. Eén voor het telefoon gedeelte en een aparte interface voor de camera. Schakelen tussen beide interfaces gaat door middel van een cilindervormige schuifmechanisme op het midden van het toestel.

Het Willcom prototype:Gerelateerde links:
Nokia lanceert het 'Morph' concept toestel
Nokia patent voor een '3-weg' slider
Nokia's 'groene GSM concept'; de Eco Sensor
Nokia touchscreen patent: 'Finse iPod' op komst?!?
Cilindervormige concept GSM van Willcom
Bijzonder gamephone concept van Nokia
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.