Nieuws
24 augustus 2011 - Ron Smeets

Chris Webber: Windows Phone is beter dan Android en iOS

Nokia beleeft de afgelopen anderhalf jaar niet bepaald de meest succesvolle periode uit haar bestaan als smartphone fabrikant. Het marktaandeel van Symbian, op dit moment nog steeds het belangrijkste smartphone OS van de Finnen omdat de Windows Phone toestellen nog niet te koop zijn, keldert bijna dagelijks.

Hoog tijd dus om een nieuw (high end) smartphone OS te introduceren. We weten natuurlijk al lang dat dit Windows Phone geworden is. Chris Webber spreekt in een interview met Matt Marshall van VentureBeat over Windows Phone en Nokia en laat daarin ook duidelijk blijken dat hij vindt dat Microsoft's OS beter is dan Android en iOS.

Webber spreekt vooral over de potentie van Windows Phone en benadrukt verder enkele nadelen van de concurrentie. Zo heeft Android volgens hem een verschrikkelijk slechte email client (op die van GMail na dan) en is de cloud service integratie van Windows Phone veel beter doorontwikkeld dan bij de twee grootste concurrenten. Klinkt allemaal hoopgevend. Nu nog hopen dat het (grote) succes niet uitblijft als de eerste Nokia Windows Phone toestellen in de winkels liggen. Het hele interview:

http://vimeo.com/27513660
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.