Toestellen
16 november 2006 - Ron Smeets

Chocolate achtige GSM van Pantech

Ruim een jaar geleden was de Motorola RAZR toch zeker een van de meest gekopieerde mobiele toestellen.

Inmiddels is die eer ten deel gevallen aan de LG Chocolate. Dat mogen we, een maand of zes na de Europese release, toch wel concluderen.

De volgende Chocolate Kloon in de rij komt van Pantecht & Curitel. De .PT-S280, of PT-K2800, heeft welliswaar een groter (QVGA) display, maar is voor de rest toch echt wel in de stijl van de Chocolate ontworpen.

Qua specs is er nog niet veel meer bekend dan het reeds genoemde 5cm grote display (320 x 240), een 1.3 MP camera en lokale software voor mobile banking.

Het toestel zal voorlopig alleen in Korea e.o. te koop zijn voor ongeveer 250 Euro.Gerelateerde links:
Chocolate MP3 speler
BenQ Siemens op de 'Chocolate' toer
Chinese namaak Chocolate
LG Chocolate groot verkoopsucces
Koreaanse 'Chocolate' rip off
De 'Chocolate Nano' MP3 speler
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.