Entertainment
17 juli 2005 - Ron Smeets

Chinezen op Nigeriaans oplichterspad

De afgelopen dagen komen de eerste klachten binnen over een Chinese SMS variant op de Nigeriaanse email oplichters truc om zogenaamd miljoenen rijker te worden.

Willekeurige GSM gebruikers ontvangen SMSjes uit China dat ze een loterij gewonnen hebben van een bedrijf dat 20 jaar bestaat en dat de prijs, 9,6 miljoen dollar 'klaar' ligt.

O ja, je moet wel eerst zo'n 1000 dollar aan administratiekosten storten alvorens de prijs naar je toe komt (yeah, right!).

Een ding hebben de Chinezen niet helemaal goed begrepen: De SMSjes worden in het Mandarijns (is een soort van Chinees, maar ik zie het verschil niet) verstuurd.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.