Nieuws
27 oktober 2006 - Ron Smeets

Chinezen hebben geen humor

Dat mag je na het lezen van dit bericht toch wel concluderen. Een man uit Chongqing gaat wellicht voor drie jaar achter de tralies als gevolg van een satirische SMS die hij onlangs schreef en naar een vijftiental bekenden verstuurde.

In het bericht nam hij enkele lokale politici en ambtenaren op de hak die daar dus duidelijk de humor niet van in konden zien. Enkele dagen later werd hij dus door de politie opgepakt en nu moet hij zich verantwoorden voor zijn daden die, zo zeggen de autoriteiten, zouden kunnen aanzetten tot sociale onrust en economische schade. Toch knap voor een simpel SMSje.

De lolbroek loopt nu dus niet alleen het risico dat hij voor drie jaar de cel in moet, maar kan ook op zoek naar de verklikkende rat in zijn kennissenkring.Gerelateerde links:
Handsfree grap eindigt in de winkel
SMS niet goed voor stand-up comedians
Chinese voor de rechter na beledigende SMS
Campagne voor betere telefoonmanieren
Dure grap van 'SMS Terrorist'
SMS-geintje van 15.000 pond
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.