Toestellen
09 november 2005 - Ron Smeets

Chinezen gek op nieuwe GSM's

Volgens een artikel in People's Daily Online zorgt de zucht naar nieuwe GSM'sin China de nodige problemen.

Medio 2004 wierpen de Chinezen al gemiddeld zo'n 70 miljoen toestellen per jaar in de prullenbak, met een indrukwekkende 'afvalberg' tot gevolg.

Net als in de rest van Azie hebben nu ook de Chinezen ontdekt dat je niet je hele leven met hetzelfde mobieltje hoeft te bellen, met als gevolg dat ruim 60% van alle mobiele bellers op het punt staat een nieuw toestel aan te schaffen in de komende weken en maanden.

Gelet op het feit dat een groot deel van de Chinese bevolking nog onder de armoedegrans leeft is dat een indrukwekkend percentage

Al is het voorbeeld van de bankemployee Yu die 6 maanden zo ongeveer op water en brood leefde om genoeg geld opzij te kunnen zetten voor een nieuwe camphone toch wel schreinend. Zeker als je bedenkt dat het al zijn derde toestel in 2 jaar is. Ik ken de goede man niet, maar ik durf te wedden dat ie geen overgewicht heeft.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.