Nieuws
21 november 2007 - Ron Smeets

Chinezen gaan nu ook al concepten namaken

De slogan 'Beter goed gestolen dan slecht gemaakt' maakt in China deel uit ban het mission statement van bijna elke toestelfabrikant, zoveel is wel duidelijk als je naar de vele fake toestellen kijkt die daar van de band rollen.

Een van die fabrikanten voegt daar nu echter nog een nieuw hoofdstuk aan toe: het namaken van concept modellen.

Zie hier een toestel dat wel heel erg veel weg heeft van het Nokia Aeon concept. Eigenlijk is het niet meer dan een 'design' GSM die alleen kwa uiterlijk op de Aeon lijkt. De overige 'specs' van Nokia's concept zijn natuurlijk veel te hoog gegrepen voor de gemiddelde Chinese namaker.

Enfin, dit toestel heeft een 2.2 inch kleurendisplay (176x220 pixels) zonder touchscreen, een VGA camera, Bluetooth en een microSD geheugenkaart. Niet echt spannend dus.

Het is overigens niet de eerste keer dat een op de Nokia Aeon lijkend toestel in China opduikt. Eerder zagen we deze plaatjes al eens opduiken, maar die waren volgens mij echt fake.

Meer foto's:

Ter vegelijk ook nog twee foto's van het originele concept.Gerelateerde links:
Live foto's van de Nokia Aeon?
De touch sensitive Nokia Aeon
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.