Entertainment
11 oktober 2005 - Ron Smeets

Chinese voor de rechter na beledigende SMS

Dit is het verhaal van drie Chinezen, Lan, Yin en Zhang. Ooit waren Lan en Zhang getrouwd, maar dat liep stuk. Dus trouwde Lan met Yin maar hun huwelijk kwam ook in zwaar weer. Met als gevolg dat Lan weer een geheime relatie met Zhang begon, zijn ex. Yin kwam daar achter, maar wilde niet scheiden toen Lan zijn excuses aanbood en zijn affaire met Zhang beeindigde. En ze leefden nog lang en gelukkig ?!?

Niet dus! Lin wilde haar frustraties kwijt en stuurde daarvoor een beledigende SMS naar Zhang. Die stapte naar de rechter en nu moet Lin op last van het gerecht schriftelijk haar exuses maken aan Zhang. Daarmee komt ze er nog genadig van af wat volgens de Chinese wet is de maximale straf die gegeven had mogen worden 5 dagen zitten en een boete van 500 Yen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.