Nieuws
14 november 2007 - Ron Smeets

Chinese Telco’s in de rij voor de iPhone

Gisteren maakte ‘s werelds grootste mobiele provider, China Mobile, al bekend dat men in gesprek is met Apple over het opnemen van de iPhone in haar assortiment als het toestel medio 2008 (naar verwachting) op de Aziatische markt zal verschijnen.

Vandaag heeft echter ook de CEO van China Unicom, ‘s lands tweede provider, laten weten dolgraag met Apple te willen praten over de iPhone.

We weten inmiddels dat Apple, in ruil voor de exclusieve verkooprechten van de iPhone, een vergoeding vraagt aan de betreffende operators die, als de geruchten kloppen, kan oplopen tot 30% van de winst op de belminuten.

Het moge duidelijk zijn dat die onderhandelingen voor Apple alleen maar beter zullen verlopen als er meerdere kapers op de kust liggen om de iPhone binnen te kunnen halen. . .Gerelateerde links:
China Mobile gaat uitbreiden
iPhone deal kost AT&T $18 per toestel per maand
iPhone met Chinees keyboard
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.