Entertainment
08 maart 2007 - Ron Smeets

Chinese student 'verslijt' 500 GSM's in negen jaar

Mocht ik ooit besluiten om een Chinese editie van MobileCowboys te starten, dan ken ik in ieder geval al één potentiele blogger die ik kan vragen om iets over mobieltjes te schrijven :-)

De 24-jarige student Zhang Yi heeft in de afgelopen negen jaar namelijk maar liefst 500 mobiele telefoons 'versleten'. Zelden gebruikte hij een GSM langer dan 1 maand.

Zhang kocht namelijk een nieuw (tweedehands) mobieltje, leerde zichzelf binnen enkele dagen hoe het toestel van binnen en van buiten werkte en verkocht hem vervolgens weer.

Op die manier leerde Zhang Yi dus in negen jaar tijd ruim 500 GSM's kennen, zo zegt hij overigens wel zelf. Dat moeten we wel even erbij vermelden.Gerelateerde links:
China mobiel niet meer in te halen
China Mobile is de grootste
Meer GSM's dan PC's in China
Chinese namaak GSM's
Ruim 3 miljoen abonnementen per maand
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.