Toestellen
26 januari 2007 - Ron Smeets

Chinese Smartphone met twee SIM kaarten

Helaas is deze echte duo-GSM alleen nog in Azie te koop. De Doubao 728 heeft twee SIM card slots en kan ook echt op twee verschillende mobiele nummers en netwerken tegelijk bereikbaar zijn.

Handig voor diegenen onder ons die met meer dan 1 toestel en mobiel nummer rondlopen.

Het toestel ziet er verder niet echt spectaculair uit met een 2.2 inch QVGA display, touchscreen, een VGA camera en microSD geheugenkaart. Hij kost zo'n 140 Euro maar is dus alleen in China, Hong Kong en Taiwan te koop. En daarmee is dit het tweede toestel met vergelijkbare functie in die regio. Ik denk toch echt dat een mobiele telefoon met een dergelijke optie hier in Europa ook hoge ogen zoy kunnen gooien. Wat denken jullie?Gerelateerde links:
GSM met twee mobiele nummers
2 nummers, 1 telefoon? Weer niet helemaal!
'Bijna' is nog steeds 'helemaal niet' !
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.