Toestellen
06 november 2006 - Ron Smeets

Chinese PSP Game- en multimedia phone

Oh, wat is de Chinese namaakbrigade weer creatief bezig geweest.

Deze keer hebben ze een PSP genomen, er een stuk vanaf gezaagd, een 1.3 Megapixel camera en belfunctie toegevoegd en de Sony Memorystick vervangen door een MicroSD kaart. Om het nog genanter te maken heeft de maker het PSP logo vervangen door FUN in nagenoeg hetzelfde lettertype.

De V191 heeft echter niet het prijskaartje dat bij een schaamteloze kopie hoort. Hij is in Hong Kong te koop voor een slordige 550 Euro (HK$ 5400).

Ik denk niet dat we deze Game- en Multimedia GSM ooit in Europa zullen zien. Ik ga er zelfs van uit dat Sony zal proberen het apparaat ook in Azie van de markt te laten halen, toch?!?

Hieronder staan nog enkele fotos waaruit blijkt dat de V191 en de PSP inderdaad erg veel op elkaar lijken:Gerelateerde links:
Chinese namaak Chocolate
Beter goed gestolen dan. . .
Nokia sleept Chinese vervalsers voor de rechter
Chinese namaak iPod met groot display
Chinese namaak PSP
Koreanen in gevecht met Chinese namaak
Chinese namaak GSM's
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.