Nieuws
23 december 2006 - Ron Smeets

Chinese overheid eist universele lader voor GSM's

In China probeert de overheid iets te doen aan het probleem dat elk mobieltje zijn eigen lader heeft waardoor je, als je meer dan één GSM hebt, altijd op zoek moet naar de juiste lader voor het juiste gadget.

Je Samsung snel even opladen met de adapter van je Sony Ericsson is er niet bij. Soms is het zelfs zo erg dat twee GSM's van hetzelfde merk al verschillende laders hebben.

De Chinese overheid wil nu van de toestelmakers gaan eisen dat, ongeacht het merk, alle mobieltjes in de toekomst via USB op te laden zijn. De voordelen van een universele oplader voor alla toestellen liggen voor de hand.

Toestelfabrikanten hoeven geen (dure) adapters meer te leveren bij elk toestel en als je meerdere GSM's hebt, dan hoef je toch maar één lader bij te te hebben.Gerelateerde links:
De moderne keuken heeft een oplaadplek voor mobieltjes
USB oplaadbare accus voor mobiele apparaten
Oplaadstation voor in de auto
Pocket Power voor je gadgets
Universele accu laadt bijna alles op
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.