Nieuws
14 november 2005 - Ron Smeets

Chinese overheid bang voor gevolgen SMS

Ondanks alle lovende berichten over de vooruitgang op het gebied van de mensenrechten en vrijheid van meningsuiting, mede gevoed door de enorme economische groei en de komende Olympische Spelen in Peking, steken uitwassen van het totalitaire communistische regime nog steeds regelmatg de kop op.

Neem nu de nieuwste richtlijnen van de Chinese overheid om het gebruik, en dan met name vanwege de in hun ogen mogelijke negatieve gevolgen voor het regime, van SMS in te dammen.

Zo heeft Ministerie van Binnenlandse Veiligheid het politieapparaat gewezen op het feit dat het versturen van SMSjes die een 'massale invloed' zouden kunnen hebben vanaf nu verboden is. De vraag is dan natuurlijk meteen: Wie bepaalt dat en 'zou kunnen' is wel heel erg arbitrair.

Waar het eigenlijk op neerkomt is dat de Chinese leiders nog steeds tot de categorie van de 'kleine dictators' behoren die voornamenlijk regeren door angst te verspreiden en hard op te treden tegen alles en iedereen die hun positie in gevaar zou kunnen brengen.

SMS wordt nu dus gezien als de volgende 'bedreiging' die wel eens pro-democratieche en anti-communistische acties zouden kunnen ontketenen, en dat kunnen de Hu Jintao's en Jiang Zemin's natuurlijk niet hebben!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.