Toestellen
15 februari 2007 - Ron Smeets

Chinese namaak ook in Barcelona

Tussen de diverse grote toestelmakers stonden ook een aantal Chinese producenten.

Op enkele stands kon je toestellen ‘bewonderen’ die zonder gevoel voor schaamte (of angst voor juridische gevolgen) als twee druppels water op de populaire modellen van Samsung, Nokia en de andere grote producenten leken.

Op de stand van SIM kwam een goedlachse Chinese dame naast mij staan terwijl ik twee van hun toestellen fotografeerde. Toen ik haar vroeg hoe het toch komt dat zoveel Chinese toestellen op populaire modellen van de grote merken lijken giechelde ze:

“Ze lijken er wel op, maar het zijn geen exacte kopieën en ze hebben ook onze naam”. Tja, da’s waar, maar het blijft schaamteloos kopieerwerk.Gerelateerde links:
Chinese namaak Chocolate
Nokia sleept Chinese vervalsers voor de rechter
Chinese namaak iPhone?
Koreanen in gevecht met Chinese namaak
Chinese namaak GSM's
Samsung gaat Chinese namakers zelf aanpakken
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.