Accessoires
26 april 2006 - Ron Smeets

Chinese namaak iPod met groot display

Ze noemen hem de Mini Player bij Meizu, maar eigenlijk is het gewoon een volgende iPod look-a-like uit China.

Zoals bij zoveel van deze namaak iPod's ligt de link met Apple's populaire MP3 speler er wel heel dik bovenop. Het feit dat het 'scrollwheel' meer weg heeft van een inlegkruisje met vleugels doet daar niets aan af.

OK, het display is met 2.4inch (6cm) een stuk groter als dat van de originele iPod en ook de prijs ligt met 70 tot 170 Euro, afhankelijk van de uitvoering, een flink stuk onder die van Apple, maar of de kwaliteit vergelijkbaar zal zijn is natuurlijk nog maar zeer de vraag. De ervaring leert over het algemeen dat Chinese namaak daar nog wel eens op wil inboeten.

Hij is natuurlijk niet in Europa te krijgen en dat zal voorlopig ook nog wel zo blijven.Gerelateerde links:
Chinese namaak GSM's
Chinese namaak PSP
Turkse iPod's gespot
De zoveelste...
Nog een Apple 'HobbyBob' ripoff
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.