Accessoires
12 januari 2007 - Ron Smeets

Chinese namaak iPhone?

Dit zal de komende weken en maanden nog wel vaker gebeuren. De een of andere Chinese namaak die vergeleken gaat worden met de iPhone.

Een van de eersten zijn de Longhorn M16 en M18. De overeenkomst met de iPhone houdt al op na de vorm en het touchscreen display. Je kunt er namelijk niet mee bellen.

Verder is het een portable multimedia speler (PMP) met een 480x272 (M18) of 320x240 (M16) scherm en dankzij de audio/video aansluitingen de mogelijkheid om direct van TV, DVD, CD en DV op te nemen en ook weer af te spelen op de TV. Om je muziek en de de opgenoemen MP4-tjes op te slaan heeft de Longhorn een SD kaart slot voor maximaal 2Gb geheugen/

Wat deze iPhone look-a-like moet gaan kosten en of ie ook in Europa uit gaat komen is nog niet bekend.Gerelateerde links:
LG heeft de iPhone gemaakt?
Apple iPhone ziet het daglicht
iPhone al nagemaakt?
Black Diamond PMP van Thomson
PMP met GPS en DMB van Digital Cube
Nieuwe PMP van Maycom
Goedkope Portable Multimedia Player van Nextar
Stijlvolle PMP van Jobo
Polaroid's PMP en 'n PSP look-a-like
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.