Nieuws
29 september 2006 - Ron Smeets

Chinese namaak Chocolate

Na de iPod, RAZR en divese Nokia, Samsung en Sony Ericsson modellen is nu de LG Chocolate ten prooi gevallen aan de Chinese namaakbendes.

Zikom introduceert daar namelijk de Z-200, een slider met dezelfde lichtgevende tiptoetsen. Op het eerste (en ook tweede) gezicht ziet deze Chocolate rip-off er een beetje goedkoop uit, maar daarvoor is het dan ook Chinese namaak, toch?

De Z-200 wordt in zwart en wit geleverd en heeft, net als LG's origineel, een 1.3MP camera. Voorlopig is ie niet voor de Europese markt bedoeld, maar daar zullen maar weinig mobiele bellers om treuren.Gerelateerde links:
Nokia sleept Chinese vervalsers voor de rechter
Koreaanse 'Chocolate' rip off
Koreanen in gevecht met Chinese namaak
Chinese namaak GSM's
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.