Toestellen
29 december 2006 - Ron Smeets

Chinese Multimedia phone met 4MP camera

De meeste grote toestelfabrikanten lijken de stap tussen een 3.2 en 5 megapixel camera over te gaan slaan. OK, er zijn in Korea al 7, 8 en 10 megapixel camphones gesignaleerd, maar die komen nog niet verder dan de Koreaanse en Taiwanese telefoonwinkels.

De Chinese toestelmaker CECT introduceert, in China, binnenkort de IP1000 multimediaphone. De naam slaat niet op een eventuela VoIP functie, maar heeft alles te maken met de indrukwekkende standy-by tijd die het toestel 'garandeert': 1000 uur. Als je hem wel gebruikt, dan kun je 24 uur onafgebroken muziek luisteren of 12 uur video kijken.

Van de buitenkant lijkt de IP1000 op een kruising tussen een iPod en de Nokia 'Flower Power' toestellen. Hij heeft verder nog een 2.2inch touchscreen QVGA display en dus een 4 Megapixel camera met autofocus.

Het is overigens niet de eerste keer dat CECT een (deel van een) Nokia ontwerp jat. Eerder zagen we al de V668 die verdacht veel op de Nokia 7380 leek.Gerelateerde links:
De VoxTel W740 Pocket PC phone met 4MP camera
Fake Nokia 7380 op eBay
Design van Jaren Goh voor Sony Ericsson
4 Megapixel slider van Pantech
Eerste Winmobile Smartphone met 4MP cam
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.