Nieuws
19 september 2006 - Ron Smeets

Chinese miljardendeal voor Nokia

De Finse telecom gigant heeft een grote slag geslagen in 's werelds snelst groeiende en in potentie grootste mobiele markt. Met de deal is een bedrag van zo'n 2 miljard Euro gemoeid.

In de overeenkomst levert Nokia onder andere voor 580 miljoen Euro GPRS en GSM netwerktechnoligie aan CHina Mobile, de grootste operator van het land.

Daarnaast heeft de Finse toestelmaker ook een overeenkomst gesloten met de Chinese mobiele telefoonleverancier PTAC voor de levereng van mobieltjes ter waarde van 1.5 miljard Euro.

Daarmee lijken de investeringen die Nokia de afgelopen jaren in de Chinese mobiele markt gestoken heeft, zo 3.3 miljard Euro, hun vruchten beginnen af te werpen.Gerelateerde links:
GSM’s ontsnappen Hong Kong via tunnel
China mobiel niet meer in te halen
China Mobile is de grootste
Meer GSM's dan PC's in China
Nokia ook populair in China
Fujitsu en Alcatel samen naar China
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.