Geruchten
08 november 2014 - Ron Smeets

Chinese kiekjes van de Microsoft Lumia 535 gespot Aziatische dual sim versie van de eerste Lumia zonder Nokia?

Dinsdag, 11 november, wordt de eerste Microsoft Lumia smartphone onthuld en verdwijnt de merknaam Nokia, voor slimme telefoons, definitief bij het grofvuil. Dat heeft de Amerikaanse fabrikant eerder deze week middels een teaser al bekend gemaakt. De afgelopen weken zijn al wat vermeende foto's en specs van de mogelijke eerste Nokia loze Lumia, met typenummer RM-1090, opgedoken. Zo ook vandaag.

In China doken enkele kiekjes op van een dual sim toestel dat de Lumia 535 zou moeten worden. Op de foto's is te zien dat het om een dual sim variant gaat en kijkend naar de grootte van het scherm lijkt dat overeen te komen met specs die in eerdere geruchten aan de eerste Microsoft Lumia gekoppeld werden; 5 inch.

En uiteraard prijkt op de foto van de achterzijde prominent het Microsoft logo zoals dat in eerdere geruchten en op teaser afbeeldingen van de fabrikant zelf ook al te zien was.

En tot slot het sluitende bewijs dat het toestel op de gelekte Chinese foto's een dual sim model is. Niet één, maar twee tiles voor de netwerkprovider.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.