Nieuws
20 augustus 2005 - Ron Smeets

Chinese kids razendsnel aan de GSM

Het is al lang geen geheim meer dat het eens zo streng communistische China zichzelf en haar bevolking er steeds moeilijker van kan weerhouden te genieten van de kapitalistische geneugten.

Neem nou de Chinese kids. Inmiddels heeft zo'n 60% van alle schoolgaande kinderen een GSM, wat betekent dat er dus meer mobiele telefoons circuleren onder chinese kinderen dan in heel Nederland, Belgie, Duitsland, Frankrijk en Engeland bij elkaar!

De reden van chinese ouders om hun kids met een mobieltje uit te rusten zijn overigens niet veel anders dan in de rest van de wereld: veiligheid en bereikbaarheid tijdens hun afwezigheid.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.