Toestellen
03 april 2013 - Ron Smeets

Chinese HTC One met afneembare accuklep, duo SIM en microSD

De HTC One heeft, zoals zoveel high end toestellen van de Taiwanese fabrikant, een unibody design waarbij de accuklep niet los kan en geen plek voor een microSD kaart is gereserveerd.

Online is echter een foto opgedoken van de Chinese variant van de HTC One (nee, geen Chinese namaak). Daarop is te zien dat het toestel in China wel uitgevoerd wordt met een afneembare accuklep en een microSD geheugenkaart ingang. Bovendien heeft de Chinese One ook een duo SIM optie. Iets dat in dat land heel normaal is.

Overigens betekent dit niet dat de accu uitwisselbaar is. Die zit namelijk ook bij de Chinese HTC One verstopt (vast) in het toestel. Volgens de berichten zou het toestel in drie (provider) varianten op de Chinese markt gaan verschijnen, zonder 4G optie. Waar zou jullie voorkeur naar uit gaan? Het standaard (Europese) model of toch liever eentje waarbij je nog wat extra (microSD) geheugen kunt installeren?

Een grotere versie van de betreffende foto: HTC-One-China-a

Via: Engadget China

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.