Toestellen
06 januari 2016 - Ron Smeets

Chinese fabrikant onthult de eerste 'Snapdragon 820' smartphone De LeTV Le Max Pro komt voorlopig echter niet naar Europa

De kans dat de LeTV Le Max Pro ook hier in Europa de eerste smartphone met een Snapdragon 820 processor zal worden lijkt klein. De Chinese fabrikant zegt wel van plan te zijn om haar toestellen binnenkort ook buiten China te gaan verkopen, maar vooralsnog wordt alleen Amerika genoemd. Hoe dan ook, formeel is de Le Max Pro dus de eerste officieel aangekondigde smartphone die gebruik maakt van de gloednieuwe Qualcomm processor.

Het scherm van het toestel is een 6.33 inch display van Sharp met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. De Snapdragon 820 is geklokt op 2.2 GHz en voorzien van 4GB RAM en minimaal 32GB intern geheugen, maar er komen ook uitvoeringen met 64 en 128GB. Verder maakt het toestel gebruik van een nieuwe vingerafdruk scanner die het onderscheid kan 'voelen' tussen een echte en een namaak vinger. Vooral dat laatste is natuurlijk wel handig in China! Uiterlijk lijkt het toestel, net als eerdere LeTV's, op een mix van een iPhone en een HTC. Nu dan wel aangevuld met een Huawei achtige vingerafdruk scanner. Al met al weer goed afgekeken dus ;)

Veel meer informatie is er nog niet, maar daar zal niemand echt rouwig om zijn denk ik. Voor de liefhebbers staat hieronder nog een kiekje van de Le Max Pro.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.