Nieuws
14 juni 2009 - Ron Smeets

Chinese anti SMS Spamregels ook slecht nieuws voor SMS junks

De Chinese overheid heeft een bijzondere maatregel genomen om de alsmaar groeiende overlast van SMS Spam een halt toe te roepen. De gemiddelde mobiele beller, en slachtoffer van de SMS Spam zal daar blij mee zijn. Voor de echte SMS verslaafde zou dit wel eens slecht nieuws kunnen zijn.

Binnenkort zal het in China namelijk niet meer mogelijk zijn om meer dan 200 SMSjes per uur en maximaal 1000 SMSjes per dag vanuit 1 mobiel nummer te sturen. Op die manier moet het voor SMS Spammers steeds minder interessant worden om de ongewenste reclame meldingen per SMS te versturen.

Die zijn voor hun inkomsten namelijk afankelijk van het zoveel (lees: honderduizenden keren) mogelijk verspreiden van de berichten om er nog iets aan te verdienen. Als ze straks na elke 1000 Spam SMSjes een dag moeten wachten (of honderden extra mobiele nummers moeten activeren), dan is de fincanciele lol er snel vanaf, zo hoopt de Chinese overheid. De drie grote providers zijn al met deze maatregel accoord gegaan.

Ow, en voor de SMS verslaafden is er ook nog een beetje goed nieuws. Op zon- en feestdagen wordt de limiet verhogd naar 500 SMSjes per uur en maximaal 2000 per dag. Dit voor diegenen die in hun vrije tijd toch niets anders te doen hebben ;-)

SMS Spam is een heel groot probleem in China. Het komt vaker voor dat mobiele bellers meer dan tien van dat soort ongewenste SMS reclame voor huizen, scholing, de lokale belastingdienst en dergelijke per dag ontvangen op hun mobieltje.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.