Toestellen
13 maart 2008 - Ron Smeets

Chinees toestel kan 1 jaar standby blijven

Zo, dus je dacht dat de Philips Xenium toestellen met hun standby tijden tot 40 dagen bijzonder waren?

Mis! De Chinese makers van de LionKing800 (what's in a name) claimen dat hun toestel, dankzij de ingebouwde 16.800mAh accu (foto boven), maar liefst 1 jaar standby kan staan. Bovendien levert de accu voldoende stroom voor 3 tot 5 dagen spreektijd (dat is dus 72 tot 120 uur kletsen).

Het toestel zelf is een dual-sim model met een 3.5 inch QVGA display, Bluetooth, twee camera's en 256MB microSD geheugen.

Op de een of andere manier vind ik het toch moeilijk te geloven dat deze Smartphone maar een paar keer per jaar, ik neem aan dat de eigenaar toch ook af en toe zal bellen, opgeladen hoeft te worden.Gerelateerde links:
Foto's en specs van de nieuwe Philips Xenium 9@9W
Standby tijd valt tegen
Philips Xenium GSM met 40 dagen stand-by tijd
De O2 Jet blinkt ui in stand by- en gesprekstijd
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.