Nieuws
06 juli 2007 - Ron Smeets

China schort uitgifte 3G licenties op tot na de OS

De grootste en snelst groeiende mobiele markt ter wereld, China, moet het nog altijd doen zonder 3G netwerken en zoals het er nu voor staat zal dat nog zeker anderhalf jaar zo blijven.

Er zijn de afgelopen maanden diverse berichten gesignaleerd waarin het nodige gespeculeerd werd. Zo zouden enkele Telco's de stap naar 3G willen overslaan om direct 4G netwerken te kunnen uitrollen. De minister van informatie riep eerder al dat bezoekers aan de Olympische Spelen, volgend jaar in Beijing, gebruik zouden kunnen maken van 3G netwerken, onder andere voor het via live mobile TV volgen van de wedstrijden.

Nu duikt dan ineens het bericht op dat de regering de uitgifte van 3G licenties aan de diverse Telco's gaat uitstellen tot NA de Olympische Spelen waarmee de belofte van minister Wang Xudong dus op losse schroeven komt te staan.

Wordt ongetwijfeld vervolgd. . .Gerelateerde links:
Olympische Spelen 2008 ook mobiel te bekijken
China mikt op 4G standaardisatie
Nu bieden op mobiele (uitzend)rechten Beijing 2008
Eerste UMTS tests in China
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.