Nieuws
11 mei 2006 - Ron Smeets

China Mobile is de grootste

Dat het met de mobiele markt in China crescendo gaat hebben we hier al vaker aangehaald, maar sinds kort is de lokale provider China Mobile formeel ook de grootste mobiele Telco ter wereld.

Inmiddels heeft China Mobile namelijk al 250 miljoen klanten en daar komen er 4 miljoen per maand bij. In totaal versturen die abonnees alleen al zo'n 800 miljioen SMSjes per dag.

Volgend jaar zullen ook de eerste 3G netwerken uitgerold worden en kijkend naar de getallen en groei die China Mobile de afgelopen twee jaar doorgemaakt heeft is hun voorspelling dat ze ten tijde van de Olympische Spelen in 2008 maar liefst 118 miljoen UMTS klanten verwachten te hebben dus zo gek nog niet.

Binnen de Chinese economie is China Mobile op dit moment het op 3 na grootste bedrijf van het land.Gerelateerde links:
Eerste UMTS tests in China
GSM teller in China weer omhoog
SMS regelgeving in China
Ruim 3 miljoen abonnementen per maand
Chinese kids razendsnel aan de GSM
Fujitsu en Alcatel samen naar China
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.