Nieuws
09 december 2013 - Redactie MobileCowboys

China Mobile begint deze week met pre-orders iPhone 5s

Afgelopen week ging het gerucht rond dat Apple een deal had gesloten met de grootste telecomprovider van China, China Mobile. De website van China Mobile bevestigt dit, aangezien er een advertentie te zien is waarin aangegeven wordt dat abonnees de iPhone 5s vanaf 12 december kunnen gaan pre-orderen. De nadruk wordt gelegd op 4G: abonnees van China Mobile kunnen vanaf 18 december gebruik maken van het nieuwe 4G-netwerk van China Mobile. 

Volgens The Wall Street Journal is het nu nog niet mogelijk om al een iPhone 5S te pre-orderen. Volgens een woordvoerder van China Mobile kan dit donderdag pas. De toestellen zullen waarschijnlijk pas geleverd worden nadat het 4G-netwerk van China Mobile actief is in het land. Er zijn nog geen prijzen bekend, maar het lijkt erop dat China Mobile binnenkort op een presentatie bekend zal gaan maken hoeveel de iPhone 5S zal gaan kosten.

Analisten denken dat China Mobile van plan is om zo snel mogelijk met nieuwere en snellere diensten te komen. Dit zodat ze abonnees kunnen overhalen om een nieuwe iPhone aan te schaffen, maar ook om marktaandeel terug te winnen. De afgelopen maanden verloor het bedrijf enorm veel marktaandeel door de twee concurrenten, China Unicom en China Telecom. 

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl