Nieuws
23 augustus 2006 - Ron Smeets

China mobiel niet meer in te halen

Eind juli telde China ruim 431 miljoen mobiele bellers. Daarmee verstevigde het land haar leidende positie als grootste mobiele markt ter wereld nog verder.

Ten opzichte van een jaar geleden zijn er in de afgelopen 12 maanden ruim 133 miljoen mobiele Chinese bellers bijgekomen, ofwel meer dan 11 miljoen, gemiddeld, per maand. Stel je dus voor dat alle Nederlanders van 12 jaar en ouder elke maand, allemaal tegelijk , een nieuw mobieltje kopen.

Er is, theoretisch, nog maar 1 land die de leidende positie van China zou kunnen gaan bedreigen. India heeft met 1.2 miljard net iets meer inwoners dan China, maar dat zie ik voorlopig nog niet gebeuren.Gerelateerde links:
Motorola opent eerste 'Flagship Store' in China
China Mobile is de grootste
Meer GSM's dan PC's in China
Nokia ook populair in China
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.