Entertainment
16 september 2014 - Ron Smeets

China maakt voetgangerspaden voor smartphone gebruikers

Mensen die al wandelend met hun smartphone bezig zijn lopen wel eens ergens tegenaan. Een paaltje of tegenligger bijvoorbeeld. Sterker nog, in het verleden doken wel eens berichten op van voetgangers die zo onder een auto of trein terecht kwamen.

In de Chinese staf Chongqing hebben ze een oplossing daarvoor bedacht. Eigen voetpaden voor smartphone gebruikers. En met twee 'loopstroken' zodat ze, wanneer ze in hun eigen baan blijven, ook niet op tegenliggers botsen die net zo geconcentreerd op hun scherm kijken tijdens het lopen.

Op zich een prima oplossing, maar wel een beetje over de top als je het mij vraagt. Van de andere kant is het wel beter dan een verbod op lopend bellen (en smartphone gebruik) zoals dat enkele jaren geleden in New York heel even aan de orde was, maar nooit ingevoerd is overigens. Behalve de Chinese stad worden ook vergelijkbare proeven met eigen 'loopstroken' voor smartphone gebruikers en mobiele bellers in Washington DC uitgerold. iets voor Nederland? Of gaat dit te ver?

China-VoetPad-Smartphones-a China-VoetPad-Smartphones-b

Bron, Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.