Nieuws
03 december 2012 - Ron Smeets

China: 1.1 miljard mobiele bellers; Android marktaandeel 90%

De enorme groei van mobiele telefonie in China is er wel uit. Eind oktober telde het land bijna 1.1 miljard mobiele bellers. Een stijging van amper 1% vergeleken met een maand eerder en ruim 13.6% ten opzichte van  oktober 2011. Daarmee staat het mobiele marktaandeel nu op 80.3% van de totale bevolking.

In het smartphone segment is Android de onbetwiste koning in China met een marktaandeel van maar liefst 90.1%.

De verkoop van de zogenaamde feature phones daalde in het derde kwartaal met 7.5% ten opzichte van het vorige jaar. De reden daarvoor mode duidelijk zijn. Meer en meer Chinezen kiezen voor de smartphone.

De verkoop van die 'slimme toestellen' stijgt dan ook bijzonder snel in China. Eind oktober waren er ruim 212 miljoen 3G (smartphone) abonnementen actief. Dat is 19.4% van het totaal aantal mobiele bellers. Alleen in het derde kwartaal (juli-september) werden ruim 49 miljoen smartphones verkocht. Een stijging van 121% vergeleken met het derde kwartaal van 2011.

Bron, Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.