Nieuws
02 december 2010 - Ron Smeets

ChevronWP7 jailbreak offline gehaald

Vorige week was het redelijk groot nieuws toen de boys van ChevronWP7 hun jailbreak tool voor Windows Phone 7 aankondigden en online zetten.

Vandaag is het nieuws dat ze, na een gesprek met enkele Microsoft ontwikkelaars van het Windows Phone 7 team, alweer besloten hebben de tool offline te halen, zo schrijven de ChevronWP7 'hackers' op hun blog.

Dat Microsoft niet blij was met het werk van ChevronWP7 moge duidelijk zijn, maar dat ze er in zouden slagen om de tool binnen enkele dagen alweer offline te laten halen is bijzonder. Uit het gesprek tussen ChevronWP7 en Microsoft is naar voren gekomen dat de 'hackers' besloten hebben om te wachten op een officiele oplossing van Microsoft om 'eigen' (third party) apps te kunnen gaan installeren (applicaties die niet via de Windows Phone Marketplace aangeboden worden dus). Daarnaast kan natuurlijk ook een rol gespeeld hebben dat Microsoft er over dacht om de hackers een 'software piraterij claim' aan de broek te hangen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.